Dato

  Begivenhed

 
 
 
 

 

5. maj 2019

Kl. 08:00

 

 

  

Kransenedlægning på midtermolen i Rudkøbing Havn.

Markeringen af Danmarks befrielse den 5. maj 1945.
I år er det en søndag, og vi mødes som sædvanlig på Midtermolen lidt før kl. 08:00
Efterfølgende er der sammenkomst på hotel Skandinavien.
Årets næste programpunkt er den traditionelle samling på Rudkøbing Havns Midtermolen i anledning af Danmarks befrielse i 1945. Vi får sejlende besøg af Marinehjemmeværnet fra Svendborg, og sømandsforeningen nedlægger en krans til minde om de faldne søfolk. Efter den lille højtidelighed går vi til Hotel Skandinavien for indtag af lidt vådt og lidt tørt. Undervejs hører vi et lille indlæg om sejlads under krigen. Arrangementet gennemføres i samarbejde med Langelands Marineforening. Tilmelding er ikke nødvendig.Vel mødt!

 

Efterår 2019 Udflugt til træskibsværft og Fregatten Jylland

•Sommerens programpunkt i Rudkøbing Sømandsforening er en udfugt til Lillebælt-Værftet i Middelfart og Fregatten Jylland i Ebeltoft. Transporten er ligesom til sidste sensommers vellykkede Flensborg-tur baseret på kørsel i privatbiler (se nedenfor). • Middelfart: Vi starter fra Rudkøbing og mødes ved Lillebælt-Værftet, Havnegade 98 i Middelfart kl. 09.30. Vi får en guidet rundvisning på en time på det foreningsdrevne værft, der bygger, vedligeholder og reparerer sejl-fartøjer af træ. Læs mere her: http://lillebæltværftet.dk. • Ebeltoft: Fra Middelfart går vi nordover til Fregatten Jylland, S. A. Jensensvej 4 på Ebeltoft havn. Forventet ankomst ved godt 12-tiden. Vi spiser skipperlabskovsfrokost i Karens Køkken ved siden af fregat-museum og tørdok. Frokost er inkluderet i pris. Sømandsforeningen er vært ved en øl/vand. Efter frokost får vi en guidet rundvisning (også inkluderet) på museet på og ved - som den rettelig bør betegnes - dampskruefregatten Jylland. Læs mere her: www.karens-koekken.dk og www.fregatten-jylland.dk.

• Transport og tilmelding: Sommerudflugten er baseret på fælleskørsel i privatbiler til og fra Rudkøbing. Afstande: Rudkøbing-Middelfart: 105 km. Middelfart-Ebeltoft 155 km. Hvis du har mulighed for at køre og at medtage tre andre personer, bedes du venligst oplyse det ved tilmelding til kasserer Nils Gotfredsen, tlf. 2324-2217 ell. gotfredsen@webnetmail.dk. I prisen på de ialt 375 kr. ligger, at hver bil ordner sit eget kørselsregnskab med foreslået 125 kr pr. person incl. brændstof. De resterende 250 kr (af den samlede pris på 375 kr.) går til dækning af entrebillet og guide på Fregatten Jylland samt frokost på restaurant. Beløbet - de 250 kr. - betales til kassereren ved bindende tilmelding senest den - tid følger. Netbank: 5630 8254 402 967. MobilPay: 2324-2217. Hvis du ikke har mulighed for at stå af og på i Rudkøbing, bedes du oplyse dette. Så prøver vi at finde en løsning. Når transport er koordineret af bestyrelsen, får de tilmeldte en info. Gæster velkomne.

 

Januar 2020

 

Kl. 17:00

 

 

Den 167. Ordinære Generalforsamling med efterfølgende spisning.